Подорожуємо продуктивно

“Відпустка директора – не лише відпочинок, але й час, коли народжуються нові ідеї та бачення”,- переконані директорки трьох золотоніських шкіл Любов Денисюк, Олена Вертипорох та Лариса Павленко. Липнева поїздка до США стала для них надпродуктивною, оскільки вдалося зустрітися з професором Марком МакКлавськи, курс якого “Трансформаційне лідерство” був прослуханий ними впродовж останніх семи років. Зустріч була несподівано цікавою та корисною як для професора, так і для його колишніх студенток. Пана Марка цікавило абсолютно все: хід освітянської реформи, перебіг трансформацій у школах, готовність суспільства до змін, партнерство з батьками, проблеми, з якими зіштовхуються директори українських шкіл…. А українські директорки раділи з того, що їхній неймовірний учитель повернувся до викладання в університеті і продовжує працювати не лише з студентами, але й з бізнесом, надихаючи останніх на позитивні трансформації. Надто потішила звістка про те, що у процесі викладання він згадує і представниць освіти зі Східної Європи…. 

Інша зустріч була присвячена інклюзивній освіті, оскільки доктор Лоуел Беккер, готуючись до поїдки в Україну для проведення конференції з питань впровадження інклюзивного навчання учнів з особливими потребами, був особливо зацікавлений дізнатися про ключові проблемні питання цього непростого процесу. Приємно, що спілкування було плідним обопільно, адже українці дізналися про систему та підходи до реалізації ідей у США, а доктор Лоуел для себе окреслив чітку концепцію та формат проведення конференції. 

Відтак, чекаємо на серпеневий освітянських проект уже в Україні та сподіваємося на його максимальну ефективність. Досвід попередньої співпраці був позитивним, адже і Золотоніська гімназія ім.С.Д.Скляренка, і ЗШІТ№2 інформаційних технологій стали учасниками регіональної програми “Інноваційні школи Черкащини” саме завдяки втіленню ідей трансформаційного лідерства в освіті. 

Висловлюємо щиру вдячність вчителю іноземної мови СШІТ№2 Наталії Назаренко, яка порожувала у ролі не лише перекладача, але й надійного товариша!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *